Hypotheek

Persoonlijk hypotheekadvies

hypotheekadvies

Als u een hypotheek wilt afsluiten zijn er meerdere manieren om advies in te winnen. Advies is natuurlijk enorm belangrijk, want u moet wel een goede hypotheek afsluiten. In dit artikel willen wij graag meerdere manieren van advies belichten. Zo kunt u bijvoorbeeld advies inwinnen via internet, maar ook via een adviseur. Wat zijn de voor- en nadelen van dergelijke methodes? Als u binnenkort een huis wilt kopen raden wij u aan dit artikel goed door te lezen zodat u weet wat u te doen staat.

Waarom is persoonlijk hypotheekadvies beter dan online advies?

hypotheekadvies persoonlijkGraag willen wij met u kijken naar de vraag “Waarom is persoonlijk hypotheekadvies beter dan online advies?”. Er bestaat diverse tools en vergelijkingssites op het internet waar u kunt bekijken welke hypotheken er zijn en welke bij u passen. Dergelijke tools kunnen u een idee geven van de kosten die u per maand moet maken, de rente, de aflostermijn en de totale hypotheeklasten. Om globaal te ontdekken hoeveel u per maand kwijt bent aan hypotheeklasten is zo’n module op internet natuurlijk ideaal, maar hoe zit het met de kleine lettertjes? Kleine lettertjes staan vaak in de voorwaarden van een bepaald hypotheekproduct. De hypotheekverstrekkers gebruiken letterlijk een klein lettertype om bepaalde zaken te verbergen. Dit zijn vaak zaken die voor u als consument een nadelig effect kunnen hebben. Stel dat u voor het afsluiten van het hypotheekproduct eenmalig 1.250 euro moet betalen, dan vermelden hypotheekverstrekkers dit graag in de kleine lettertjes, zodat het niet opvalt.

Persoonlijk advies in de provincie Utrecht

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er een aantal zaken die vaak verborgen worden voor de consument. Een adviseur kent dit soort zaken en kijkt hier natuur doorheen. Het is daarom van groot belang om eens te praten met een hypotheekadviseur als u een hypotheek wilt afsluiten. Hypotheek advies kunt u overal in Nederland krijgen, dus ook in Utrecht. Het is natuurlijk wel zo prettig als u niet zo ver hoeft te reizen om een goed advies te krijgen. Als u een huis wilt kopen in de regio Utrecht kunt u dus terecht in Utrecht voor goed advies. In de provincie Utrecht is van Elst Assurantien een uitstekend adviesbureau,

Mee naar bezichtiging

Een goede adviseur blijft niet alleen maar in een kantoor zitten, maar gaat ook mee tijdens de bezichtiging van een woning. Een adviseur kan met u meekijken en nagaan wat de staat is van de woning. Als er gebreken zijn kan een adviseur dit meenemen in de eventuele onderhandelingen die volgen na een bezichtiging.

Onderhandelen
Na de bezichtiging kunt u besluiten of u verder gaat met het kooptraject. Wellicht heeft u de woning gezien en is het toch niet helemaal wat u ervan had verwacht, dat kan natuurlijk. In dat geval zult u op zoek moeten naar een andere woning die wel aan uw eisen voldoet. Voldoet de woning wel aan uw eisen dan kan het onderhandelen beginnen. Een website op internet gaat dit niet voor u doen, u heeft dus echt een persoonlijke adviseur nodig. Een adviseur weet precies hoe onderhandelen het meest effectief is. Er zijn meerdere strategieën als het gaat om onderdelen. Gelukkig kent een adviseur deze allemaal en kan hij de beste strategie uit kiezen.

Ga nooit zelf onderhandelen
Wij raden u af om zelf te gaan onderhandelen. Een huis koopt u niet elke week, het moet dus wel goed gebeuren. Daarnaast gaat het om enorme bedragen en kan een paar duizend euro veel uitmaken in uw maandelijkse lasten. Gaat u toch zelf onderhandelen, verdiep u dan eerst in de verschillende onderhandelingstactieken die er zijn. Zomaar een tactiek bedenken en op de gok onderhandelen raden wij sterk af.

Wat kost een goed hypotheekadvies?

Er zijn nogal wat verschillen te vinden tussen verschillende adviseurs. Voor een goed advies bent u al snel zo’n 1.500 – 2.000 euro kwijt. Dit lijkt een fors bedrag, maar als we kijken naar het totale hypotheekbedrag dan valt het natuurlijk wel mee. Stel dat een woning 200.000 euro kost dan zijn de kosten voor een goed advies slechts 1% ongeveer. U kunt er ook voor kiezen om geen advies in te winnen, maar dan moet u alles zelf regelen en bent u er niet van verzekerd dat u een goede hypotheek afsluit. Dit kan hele nare gevolgen hebben in de toekomst, als bijvoorbeeld blijkt dat u een verkeerde hypotheek heeft afgesloten die niet bij u past.

Wanneer is een hypotheekadviseur goed?

Zoals u al heeft kunnen lezen zijn er enorm veel adviseurs in Nederland, maar ook in Utrecht. Wanneer is een hypotheekadviseur goed te noemen? Wij nemen graag een aantal punten met u door. Zo is het bijvoorbeeld enorm belangrijk dat de adviseur 100% transparant en eerlijk is. Een ander belangrijk punt is de provisie. Ga nooit in zee met een adviseur die provisie ontvangt van geldverstrekkers voor een afgesloten hypotheek. Het is echt belangrijk dat de adviseur een onafhankelijk advies geeft als het gaat om hypotheekadvies. Het mag voor de adviseur niet uitmaken of u de hypotheek bij de Rabobank afsluit of bij de ING bijvoorbeeld. Een adviseur die alleen maar over zichzelf praat is niet aan te raden. U als mogelijke koper moet centraal staan in de gesprekken. Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u er al snel achter komen of er naar u wordt geluisterd. Is dat niet het geval, dan kunt u beter op zoek gaan naar een andere adviseur.

Hypotheekadvies, levenslange begeleiding

Een goed hypotheekadvies krijgen is één ding, maar heeft u ook al eens nagedacht over levenslange begeleiding. Na het afsluiten van de hypotheek en het betrekken van uw nieuwe woning is het natuurlijk niet afgelopen. Weken, maanden of jaren later kan het gebeuren dat er zaken wijzigen in uw financiële of persoonlijke situatie. Wat als u gaat scheiden of als u wordt ontslagen, hoe zit het dan met uw hypotheek? Ook met dit soort vragen kunt u terecht bij uw adviseur. Het is dan handig als u een adviseur heeft die doet aan levenslange begeleiding. Soms is het mogelijk om een soort abonnement af te sluiten bij de adviseur. U betaalt in zo’n geval een bepaald bedrag per maand. Op het moment dat u een vraag heeft kunt u de adviseur mailen of bellen. Uw vragen worden dan zo goed mogelijk beantwoord.

Hoe ziet een compleet hypotheekadvies eruit?

Laten we eens wat verder in de wereld van adviezen duiken. Hoe ziet een advies pakket er ongeveer uit? Elke adviseur geeft weer een andere aanvulling aan een hypotheekadvies, maar over het algemeen genomen wordt er wel een stappenplan gehanteerd.

Kennismaking en inventarisatie
Tijdens de kennismaking en inventarisatie stellen beide partijen zich aan elkaar voor. Wie is de hypotheekverstrekker en wie bent u? Na een korte kennismaking zal er een inventarisatie gedaan worden. Dit punt neemt wat tijd in beslag. De adviseur zal bekijken wat uw wensen zijn als het gaat om een hypotheek. U krijgt vervolgens uitleg over de verschillende mogelijkheden en hypotheekvormen. Er zijn namelijk verschillende hypotheekvormen met elk eigen voor- en nadelen. Ook uw behoeften en eventuele risico’s worden in kaart gebracht tijdens het laatste onderdeel van de inventarisatie.

Bekijken van de mogelijkheden met de hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur bekijkt samen met u welke mogelijkheden er zijn. Samen met u wordt er een goede keuze gemaakt voor het product dat het beste bij u past. Natuurlijk hoeft u niet direct te kiezen tijdens het gesprek, u mag er best een nachtje over slapen. Als u weet wat u wilt dan wordt het tijd om te kiezen. Het is dan alleen nog maar een kwestie van tekenen, hiermee maakt u uw keuze definitief.

Afronding
Tijdens de afronden mag u de offertes gaan tekenen. Hiermee wordt uw keuze ook richting de geldverstrekker definitief. Uiteraard krijgt u voor het teken uitgebreid advies van de hypotheekverstrekker over de offertes. Ook worden de voorwaarden goed doorgenomen zodat u weet waar u precies voor tekent.

Service
Het is belangrijk om alle belangrijke papieren in een map toe te voegen, zo heeft u alles bij elkaar. Mocht u daarna nog vragen hebben dan kan de map goed helpen bij het opzoeken van eventuele papieren die nodig zijn ter beantwoording van uw vragen. Door alles in een map op te slaan creëert u als het ware een dossier. Tijdens het punt “service” kunt u natuurlijk al uw openstaande vragen stellen aan de hypotheekadviseur. De adviseur zorgt ervoor dat u met een bevredigend gevoel naar huis gaat (bij een afspraak op kantoor). Komt de adviseur bij u thuis dan laat hij u met een goed geval achter.

Dank voor uw aandacht
Wij danken u voor het lezen van dit artikel. U heeft kunnen lezen hoe belangrijk het is om een goede adviseur in handen te nemen als u een hypotheek wilt afsluiten. Er komt natuurlijk nogal wat kijken bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Gelukkig zijn er verschillende adviseurs actief die u graag willen begeleiden tijdens dit proces. Laat uzelf goed begeleiden zodat u geen spijt krijgt van verkeerde keuzes die u maakt. Alvast heel veel succes toegewenst tijdens het doorlopen van het koopproces en veel woonplezier toegewenst in uw nieuwe woning.