Hypotheek

Hypotheekadviseur Utrecht

Wilt u een huis kopen in Utrecht? Dan komt u op een gegeven moment op het punt dat u een hypotheek moet gaan afsluiten. Wat kunt u maximaal lenen? Heeft u al een antwoord op die vraag? Want is natuurlijk wel zo fijn om te weten of u de woning kunt kopen. Een hypotheek vergelijken is gelukkig niet zo moeilijk, er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een vergelijking doen via internet, maar u kunt ook langsgaan bij een adviseur. In dit artikel geven wij u graag een aantal tips als het gaat om het vergelijken van hypotheken. Heeft bijvoorbeeld al nagedacht over een hypotheekadvies bij een hypotheekadviseur?

Hypotheekadvies in en rond Utrecht

hypotheekadviseur UtrechtEen hypotheekadvies is essentieel als u een hypotheek wilt afsluiten. Een hypotheek sluit u namelijk af voor tientallen jaren. In de meeste gevallen gaat het om een periode van maar liefst 30 jaar. Het zou jammer zijn als u in de loop der jaren voor vervelende verassingen komt te staan omdat u een verkeerde hypotheek heeft afgesloten bijvoorbeeld. Advies inwinnen kost wel geld natuurlijk, maar u bent dan wel verzekerd van een goede hypotheek zonder vervelende verrassingen. Een hypotheek kost al snel 250.000 euro, een advies zo’n 1.000 – 2.500 euro. Op een dergelijk hypotheek bedrag zijn de advieskosten dus niet zo hoog.

Hypotheekadviseur Utrecht

In Utrecht kunt u langs gaan bij een hypotheekadviseur. Er zijn meerdere bedrijven die graag advies geven omtrent hypotheken. Welke adviseur is dan de beste vraagt u zich wellicht af. Zorg in ieder geval voor een onafhankelijke adviseur. Er zijn adviseurs die graag een hypotheek willen verkopen zodat zij veel provisie ontvangen. Zorg voor een adviseur die niet aan dergelijke spelletjes doet en onafhankelijk is.

Waar moet ik op letten bij een vergelijking?

Er zijn enorm veel verschillende hypotheken die u kunt afsluiten. Bij sommige hypotheken stijgen de maandlasten in de loop der jaren. Er zijn ook hypotheken waarbij de maandlasten hoog beginnen en in de loop der jaren dalen. Een derde vorm is de stabiele vorm, waarbij de maandlasten 30 jaar lang gelijk blijven. Bedenk goed welke vorm het beste bij u past. Naast de maandlasten die gelijk kunnen blijven, stijgen of dalen is er ook nog zoiets als rente. De rente die u moet betalen is enorm belangrijk. Probeer een hypotheek af te sluiten met een lage rente. Een procentpunt kan in de maandelijkse lasten enorm veel schelen, helemaal als u een huis koopt van een paar ton. Stel dat u kunt kiezen tussen een rente van 4,4% en 3,5% dan is de tweede een betere optie.

Maandlasten en rente

De maandlasten en de rente kunt u eenvoudig vergelijken via internet, via zogenaamde vergelijkingssites. Een nadeel hiervan is dat u alleen de rente en de maandlasten ziet. Er zit vaak een pdf bestand bij met de voorwaarden. Vaak wordt hierin een heel klein lettertype in combinatie met lastige termen gebruikt. De “normale” burger begrijpt dit vaak niet. Advies van een hypotheekadviseur is daarom echt noodzakelijk als u een goede hypotheek wilt afsluiten.

Uiteraard kunt u al wel vast een vergelijking doen via internet om erachter te komen wat uw maandlasten ongeveer zullen zijn en welke rentepercentages er momenteel gelden. Ook kunt u een printje maken van de vergelijking en deze meenemen naar de hypotheekadviseur in Utrecht. Deze kan vervolgens vertellen wat bepaalde voor- en nadelen zijn van hypotheekverstrekkers met een goedkope hypotheek. Een adviseur begrijpt de voorwaarden van de verstrekkers namelijk wel goed. Wij wensen u enorm veel succes met het vinden van een goede en betaalbare hypotheek bij een hypotheekadviseur in Utrecht.