Hypotheek

Hypotheek regio Woerden

hypotheek woerden

Bent u van plan om hypotheken te gaan vergelijken dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten. De hoogte van de rente is bijvoorbeeld enorm belangrijk. Hoe hoger de rente, hoe duurder de hypotheek over het algemeen. Probeer dus altijd een hypotheek te vinden met een zo laag mogelijke rente. Om een simpel, concreet voorbeeld te geven, een rente van 2,3% is beter dan een rente van 3,2%.

Hypotheek advies Woerden

woerden adviseur
Het wapen van Woerden

Als u een woning zoekt in Woerden of u woont momenteel in Woerden dan is het handig om een hypotheekadviseur in Woerden te vinden. Hypotheek advies is gelukkig eenvoudig toegankelijk, er zijn verschillende adviseurs die u graag te woord willen staan. Het grote voordeel van advies via een hypotheekadviseur is de deskundigheid. U krijgt advies van iemand die weet hoe alles in elkaar zit en waar u op moet letten.

Zelf hypotheken vergelijken

Zelf de verschillende hypotheken vergelijken is natuurlijk ook een optie. U mist dan echter wel het deskundige advies van een adviseur, dat is zeker een minpunt. Het is niet zo dat u alleen het advies mist, maar u moet ook het hele traject alleen doorlopen. Ook gesprekken met de verkopende partij moet u dus zelf voeren. Daarnaast moet u zelf onderhandelen over de prijs, offertes opvragen bij de bank en zorgen dat deze correct worden getekend. Zelf onderzoeken, onderhandelen is uiteindelijk veel duurder dan het overlaten aan een gediplomeerde hypotheekadviseur. Een huis kopen, dat doe je niet iedere dag. Een hypotheek afsluiten ook niet. Laat het over aan een expert, om drama’s te voorkomen.

Wat kost een adviseur in Woerden?

Het kennismakingsgesprek is vaak vrijblijvend. Kiest u er echter voor om het gehele hypotheektraject in te gaan dan worden er uiteraard kosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen per adviseur verschillen. Over het algemeen kunt u rekenen op een rekening van zo’n 1.500 – 2.000 euro. Deze kosten kunt u meefinancieren in uw hypotheek, u hoeft het dus niet in één keer te betalen. Uiteindelijk betaalt u dus een gering bedrag extra per maand omdat u gebruik heeft gemaakt van de diensten van de hypotheekadviseur. Wij raden u sterk aan om eens te gaan praten met een adviseur.  Wordt uw hypotheek gerealiseerd met de hulp van een adviseur dan kunt u er vanuit gaan dat de hypotheek goed bij u past, goed is en betaalbaar is. Gaat u alles zelf regelen dan heeft u op deze punten geen zekerheid.