Hypotheek

Hypotheek oversluiten adviseur

oversluiten hypotheek

Zodra de rente erg laag is willen steeds meer mensen hun hypotheek oversluiten, maar is dat wel verstandig? In dit artikel willen wij naar dit onderwerp kijken. Stel dat u een hypotheek heeft afgesloten met een rente van 5,4% bijvoorbeeld, dan kan het heel veel schelen als de rente nu 2,6% is. Per maand kan dit al snel enkele honderden euro’s schelen. Snel oversluiten dus, of toch niet? Sluit uw hypotheek niet te snel over, want voor u het weet heeft u een verlies van duizenden euro’s.

Hypotheek oversluiten

oversluiten hypotheek advies Een hypotheek oversluiten vanwege een lage rente kan veel opleveren, maar vaak krijgt u te maken met een zogenaamde oversluitboete. Dit is een bedrag dat de hypotheekverstrekker in rekening brengt. In de meeste gevallen gaat het al snel om duizenden of zelfs tienduizenden euro’s. We praten dus niet over 500 of 1.000 euro.

Hypotheek oversluiten? Win advies in

Als u van plan bent om uw hypotheek over te sluiten is het belangrijk om alles door te rekenen. Zo kan er bekeken worden of het oversluiten op termijn voordelig is, of dat u alleen maar extra kwijt bent door de oversluiting. Om dit duidelijk te maken zullen wij u een voorbeeld geven. Stel dat het omzetten u 200 euro per maand oplevert, dat is 2.400 per jaar. Na 10 jaar heeft u dus 24.000 euro bespaard. Stel dat de oversluit boete 20.000 euro bedraagt, dan heeft u effectief dus 4.000 euro voordeel. Stel dat de boete echter 25.000 euro bedraagt, dan heeft u een verlies van 1.000 euro.

Hypotheek adviseur Utrecht

Een goede adviseur kan u goed helpen bij het doorrekenen van alle kosten en baten. Zo kunt u er snel achter komen of het omzetten van de hypotheek nut heeft. Als het oversluiten veel geld oplevert, dan is het oversluiten echt aan te raden. Krijgt u echter te maken met een winst die nihil is of zelfs verlies, dan is het oversluiten af te raden. Vergeet ook niet de kosten van de adviseur mee te nemen in de berekening, want adviseurs kosten natuurlijk ook geld.

Onderzoeken
Wij wensen u enorm veel succes als u gaat onderzoeken of het omzetten van uw hypothecaire lening nut heeft. Stap vandaag nog naar een hypotheekadviseur en ga samen met de adviseur bekijken wat uw mogelijkheden zijn. Let er wel op dat het een onafhankelijke adviseur is waar u naartoe gaat. Onafhankelijke adviseurs geven namelijk het beste advies op het gebied van oversluiten.